Υποχώρηση του δολαρίου με... τρομοκρατική αφορμή

Νέα υποχώρηση εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, καθώς η δηλητηριώδης σκόνη που βρέθηκε στο γραφείο της αμερικανικής Γερουσίας αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για νέο τρομοκρατικό χτύπημα και έδωσε αφορμή για πωλήσεις δολαρίων.

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατά το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας εμφανίζει από το πρωί της Τρίτης το δολάριο έναντι του ευρώ.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, νέα αφορμή για πωλήσεις δολαρίου στάθηκε η εύρεση δηλητηριώδους σκόνης σε κτίριο της αμερικανικής Γερουσίας. Αυτή την ώρα ένα ευρώ αγοράζει 1,2563 δολ.

Αναλυτές από το Παρίσι εκτιμούν πως μόλις το ευρωπαϊκό νόμισμα ξεπέρασε το επίπεδο των 1,2470 δολ. ενεργοποιήθηκαν ήδη υπάρχουσες εντολές πώλησης δολαρίου και αγοράς ευρώ.

Κρίσιμο θέμα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι θα εκφράσουν ενώπιον του G7 το Σαββατοκύριακο τις ανησυχίες τους για τις έντονες διακυμάνσεις των ισοτιμιών.

”Αν η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσουν είναι πολύ αυστηρή, αυτό είναι πιθανό να εκληφθεί ως πρόθεση παρέμβασης και να υπάρξουν ρευστοποιήσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα”, εκτιμούν Βρετανοί traders.

Εξάλλου, σημαντική άνοδο σημειώνει το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η εκτίμηση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα χαλιναγωγήσει, εν όψει της συνόδου του G7, τις πωλήσεις γεν τονώνει το ενδιαφέρον για το νόμισμα. Αυτή την ώρα το δολάριο έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 105 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v