Υποχωρεί το ευρώ παρά την άνοδο του Ifo

Διατηρεί τα κέρδη του το δολάριο έναντι του ευρώ παρά την άνοδο του Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ενώ αντίθετα υποχωρεί έναντι του γεν, εν μέσω φημολογιών για μείωση των πωλήσεων γεν από την Τράπεζα της Ιαπωνίας εν όψει του G-7.

Χαμηλότερα διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά τα θετικά στοιχεία για τον Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ενώ πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, εν μέσω ανησυχιών για τη μείωση των πωλήσεων γεν από την BoJ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να δώσει σημαντική ώθηση στο ενιαίο νόμισμα, ύστερα και από νέες δηλώσεις μέλους της ΕΚΤ αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Γκ. Τούμπελ - Γκούγκερελ, σχολίασε ότι η ΕΚΤ δεν μελετά το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκια, καθώς ”η ζήτηση από το εξωτερικό υπερκαλύπτει τις επιπτώσεις από την ανατίμηση του νομίσματος”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2486 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Αντίθετα, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 106,00 γεν, καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας περιορίζει τις πωλήσεις γεν, όσο πλησιάζει η συνεδρίαση του G7.

Στο Τόκιο, τα σχόλια του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Sadakazu Tanigaki, ότι οι παρεμβάσεις στοχεύουν στο να κατευνάσουν την αστάθεια στις συναλλαγματικές αγορές και όχι να διατηρήσουν το γεν σε κάποιο επιθυμητό επίπεδο, ”διαβάστηκαν” από την αγορά ως ένδειξη για μείωση των πωλήσεων γεν από την BoJ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v