Τις απώλειες της διόρθωσης εξανεμίζει το ευρώ

Στα προ της πρόσφατης διόρθωσης επίπεδα επανέρχεται σταδιακά το ευρώ, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε επανάληψη της διορθωτικής κίνησης θα είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκό νόμισμα. Διατήρηση του ανοδικού Momentum ”βλέπει” και η Διεύθυνση Διαχείριση Διαθεσίμων της Alpha Bank.

Σχεδόν το σύνολο των κερδών που απώλεσε με την πρόσφατη διόρθωσή του ανέκτησε το ευρώ που αυτή την ώρα κινείται στο επίπεδο του 1,2725 δολ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι λείπουν οι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να επιθυμεί να αγοράσει δολάριο, ενώ αντίστοιχα, λόγοι όπως είναι τα υψηλότερα επιτόκια, δικαιολογούν τη ζήτηση για ευρώ και στερλίνα. Ενώ η πιθανότητα καταγραφής νέου υψηλού για το ευρώ δεν πρέπει να αποκλειστεί, οποιαδήποτε νέα άνοδος του δολαρίου θα πρέπει να εκληφθεί σαν ευκαιρία πώλησής του και αγοράς ευρώ επισημαίνουν οι ίδιοι.

Ανοδικό βλέπει όμως το momentum για το ευρωπαϊκό νόμισμα και το τακτικό report της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων της Alpha Bank όπως προκύπτει από το τακτικό της report Global FX Strategy. Η έκθεση αποδίδει την πρόσφατη υποχώρηση του ευρώ στις έμμεσες παρεμβάσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης, ενώ επισημαίνει ότι η γενικότερη τάση ενδυνάμωσής του θα συνεχιστεί.

Σε άλλο σημείο του report, αναφέρεται η υποχώρηση του δολαρίου προκάλεσε την εισροή κεφαλαίων σε αμερικανικούς τίτλους, όπως είναι τα ομόλογα αλλά και οι μετοχές. Κατά την εκτίμηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων της Alpha Bank, κατά τη σύνοδο του G7 στην Φλόριντα, θα καταδικαστούν οι απότομες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες, ενώ πιθανόν να επαναληφθεί η άποψη για πιο ευέλικτες ισοτιμίες.

Το report περιέχει απάντηση στο ερώτημα ”που μπορεί να φτάσει το ευρώ εάν συνεχιστούν οι φραστικές παρεμβάσεις των ευρωπαίων;”. Στην περίπτωση που οι φραστικές παρεμβάσεις ενταθούν, το ευρώ θα μπορούσε να οδηγηθεί έως το επίπεδο των 1,23 δολ., ενώ εφόσον οι συνθήκες για το ευρωπαϊκό νόμισμα χειροτερεύσουν θα υπάρξει κίνηση χαμηλότερα του 1,23 δολ. προς τα 1,20 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v