Τα απαισιόδοξα στοιχεία για ΗΠΑ στηρίζουν το ευρώ

Το ευρώ ανέκαμψε στα 1,2455 δολάρια μετά τις ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Εντείνονται οι κερδοσκοπικές κινήσεις για αύξηση βρετανικών επιιτοκίων στο 4%.

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2455 δολάρια μετά τις αρνητικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Το κοινό νόμισμα κατέγραφε αρχική άνοδο που πλησίασε το 0,6% έως νωρίς το απόγευμα στο Λονδίνο, αλλα δέχθηκε πιέσεις από τις κερδοσκοπικές κινήσεις για αισιόδοξα μηνύματα από τις ανακοινώσεις των αμερικανικών μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Το ευρώ αντιμετώπισε τις προηγούμενες κερδοσκοπικές κινήσεις για αναμενόμενη ενίσχυση του δολαρίου από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G-7 γι ααναφορά στο τελικό ντοκουμέντο της συνόδου εναντίον της διολίσθησης του πράσινου νομίσματος.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,2455 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2472 δολάρια του προηγούμενου κλεισίματος στην αγορά της Νέας Υόρκης και τα 1,2384 δολάρια της ισοτιμίας αναφοράς της ΕΚΤ την Παρακσευή το απόγευμα.

Η στερλίνα βρήθηκε από νωρίς το πρωίστο ενδιαφέρον των επενδυτών από τις κερδοσκοπικές κινήσεις που στοιχηματίζουν ότι την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας υα αυξήσει τα επιτόκια στο 4%, από το 3,75%, πραγματοποιώντας τη δεύτερη άνοδο τους το τελευταίο τρίμηνο.

Η πιθανή άνοδος των βρετανικών επιτοκίων στο 4% εκτιμάτα ότι θα διευρύνει την ψαλίδα με τα ευρωπαϊκά επιτόκια, που κυμαίνονται στο 2%, και των αμερικανικών, που κυμαίνονται στο 1%, ενισχύοντας τη ροή ξένων και κυρίως αμυντικών κεφαλαίων προς την αγορά του Σίτι.

Η στερλίνα κυμαίνεται στα 1,8226 δολάρια έναντι του πράσινου νομίσματος και στα στις 68,35 πέννες έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v