Πάνω από την ”απόλυτη ισοτιμία” το ευρώ

Υψηλότερα του επιπέδου της απόλυτης ισοτιμίας διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, καθώς η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων από τη FED δημιουργεί πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, ενώ πτώση καταγράφει το δολάριο και έναντι του γεν.

Το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας διέσπασε και πάλι ανοδικά η κοινή ευρωπαική νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές φαίνεται να θεωρούν σχεδόν δεδομένη την μείωση των επιτοκίων από τη FED στην αυριανή της συνεδρίαση.

Παράλληλα, οι εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα στις ΗΠΑ, πιθανόν α οδηγήσουν στην περαιτέρω πίεση του αμερικανικού νομίσματος, ιδιαίτερα αν ενισχυθούν οι ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι – σημάδι που θα σημαίνει κατά πολλούς την επικύρωση της πολιτικής Μπους αναφορικά με το Ιράκ.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως αν η FED προχωρήσει σε μια ”γενναία” μείωση των επιτοκίων τότε ατό ίσως εκληφθεί ως διάγνωση σημαντικής αδυναμίας για την οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο πληγεί περισσότερο.

Παράλληλα, μικρή πτώση καταγράφει το πράσινό νόμισμα έναντι του γεν, με τους επενδυτές να τονίζουν πως δεν είναι απίθανο η σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφωθεί στα κάτω από τα επίπεδα των 121 γεν.

Στον άξονα των 1,0030 ευρώ κινείται η ισοτιμία ευρώδολαρίου, ενώ υποχώρηση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν.

Εξάλλου, μικρή ενίσχυση καταγράφει το ευρώ και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v