Η βραδύτερη ανάπτυξη ασκεί πιέσεις στο δολάριο

Η βραδύτερη του αναμενομένου ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ασκεί σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα το οποίο υποχωρεί τόσο έναντι του ευρώ (98,80) όσο και έναντι του γεν.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μετά την ανακοίνωση της βραδύτερης του αναμενομένου ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ στο εν λόγω χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 3,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα η αγορά ανέμενε και την ανακοίνωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 16.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο φθάνοντας στις 410.000. Οι εκθέσεις όπως αναμενόταν έδωσαν νέες ενδείξεις για το ότι η υπ’ αριθμόν ένα οικονομία παγκοσμίως δεν έχει παγιώσει τροχιά ανάκαμψης. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,80 σεντς, έναντι 98,70 σεντς το πρωί και 98,42 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 98,25 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,04 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,91 γεν ανά ευρώ το πρωί και 120,94 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία του γεν με το δολάριο διαμορφώνεται στα 122,66 γεν, έναντι 122,50 γεν το πρωί και στα 122,88 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v