Συνεχίζεται η πτώση του δολαρίου έναντι του γεν

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κυρίως λόγω της αναμενόμενης ανακοίνωσης των μέτρων κατά του αποπληθωρισμού και των επισφαλειών από την κυβέρνηση Κοιζούμι, αλλά και την σημαντική υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Σε πτωτικούς ρυθμούς κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, αφού η αναμενόμενη ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης Κοιζούμι για τον αποπληθωρισμό και τις επισφάλειες έχει δημιουργήσει ένα μικρό κλίμα ευφορίας στους Ιάπωνες επενδυτές.

Παράλληλα η (χθεσινή) σημαντική υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης απομάκρυνε - για την ώρα- την πιθανότητα ισχυροποίησης του πράσινού νομίσματος, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Οι επενδυτές αναμένουν τα επόμενα σινιάλα από την αμερικανική οικονομία για να τοποθετηθούν σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η πορεία της Wall.

Eξάλλου, στον άξονα των 98,20 – 98,40 σεντς διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δίχως σημαντικές διακυμάνσεις αν και μια μικρή ”ενίσχυση” της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη, αν οι αρνητικές μακροοικονομικές ενδείξεις συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στα 122 γεν διαμορφώθηκε η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 120 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v