Σταθερά πάνω από τα 98 σεντς το ευρώ

Δίχως σημαντικές μεταβολές διαμορφώνονται οι ισοτιμίες στην αγορά χρήματος με τους επενδυτές να αναμένουν τα ”σινιάλα” που θα διαμορφώσουν τις νέες τάσεις στην αγορά και ιδιαίτερα την αυριανή ανακοίνωση από την Ιαπωνική κυβέρνηση των μέτρων κατά του αποπληθωρισμού και των επισφαλών δανείων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις αγορές χρήματος(μεταξύ των κύριων νομισμάτων) με την ισοτιμία της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου να βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα των 98,30 – 98,40 σεντς και τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση, αναμένοντας τα ”σινιάλα” από τις χρηματιστηριακές αγορές.

Εξάλλου, με οριακές διακυμάνσεις κινείται η σχέση ανταλλαγής μεταξύ του δολαρίου και του ιαπωνικού νομίσματος, ύστερα από την πτώση που κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες το πράσινο νόμισμα, αλλά και εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των μέτρων κατά του αποπληθωρισμού και των επισφαλειών, από την κυβέρνηση Κοιζούμι.

Παράλληλα, έντονη παραμένει η φημολογία πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας προτίθεται να προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων αξίας 400 – 500 δισ. γεν, σε μια προσπάθεια να συνδράμει την κυβερνητική πολιτική.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν τα παραπάνω γεγονότα κομβικά, υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα καθορίσουν τις νέες τάσεις στην ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Στα 123 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν, ενώ η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα κινείται στα 121 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v