Ανοδικά και πάλι το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, παρά τις δυσμενείς εκτιμήσεις των έξι σημαντικότερων γερμανικών ινστιτούτων για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας. Το γεν υποχωρεί και πάλι έναντι του δολαρίου σε χαμηλά τετραμήνου.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, παρά τις δυσμενείς εκτιμήσεις των έξι σημαντικότερων γερμανικών ινστιτούτων που παρακολουθούν την οικονομική συγκυρία για τις προοπτικές της υπ’ αριθμόν ένα οικονομίας της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Ινστιτούτα η οικονομία της γερμανίας θα μπεί στη διαδικασία ανάκαμψης εντός του 2003. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να κινηθεί με ρυθμό της τάξης του 0,4% κατά το τρέχον έτος, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 0,9%, ενώ όσον αφορά στο επόμενο έτος, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 1,4%, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις για ποσοστό 2,4%.

Το γεν, παράλληλα, υποχωρεί εκ νέου έναντι του αμερικανικού νομίσματος πλησιάζοντας και πάλι το ναδίρ τετραμήνου μετά από σχόλια του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χουακίρο Κουρόντα, ότι η σημερινή εξασθένηση της ισοτιμίας του είναι φυσική διόρθωση μετά από υπερβολική ενίσχυση του. Τα σχόλια του Κουρόντα, μετά από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για διεθνείς υποθέσεις Τζον Τέιλορ, ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως κρατήσουν στάση ανοχής σε ένα εξασθενημένο ιαπωνικό νόμισμα το οποίο θα βοηθήσει την υπ’ αριθμόν δύο οικονομία του πλανήτη ωθώντας τα κέρδη των Ιαπώνων εξαγωγέων.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται 97,79 σεντς έναντι 97,23 σεντς το πρωί και 97,32 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97,55 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 122,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,84 γεν ανά ευρώ το πρωί 121,59 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 125,28 γεν, έναντι 125,32 γεν το πρωί και 124,93 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v