Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, λόγω ανησυχιών ότι τα επίπεδα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές διαμορφώνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στα 97,37 το ευρώ δολάριο.

Υποχωρεί το αμερικανικο νόμισμα έναντι του ευρώ και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, λόγω ανησυχιών ότι τα επίπεδα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές διαμορφώνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το θετικό αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία για την επικύρωση της Συνθήκης της Νίκαιας.

Όπως σημειώνουν παρατηρητές της αγοράς, οι επενδυτές προχώρησαν σε αναπροσαρμογή των θέσεων τους δράττοντας την ευκαιρία μετά από ανακοίνωση της Moody’s Investors Service. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης γνωστοποίησε σήμερα ότι αναβάθμισε στην υψηλότερη κλίμακα - σε Aaa από Aa1 - το χρέος της Ιαπωνίας σε ξένο νόμισμα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,37 σεντς, έναντι 97,21 σεντς το πρωί και την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 97,35 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,66 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,50 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,97 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,72 γεν, έναντι 124,97 γεν το πρωί και στα 125,5 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v