Μερική ανάκαμψη για το ευρώ

Ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διθενείς αγορές συναλλάγματος, εξαιτίας της μικρότερης του αναμενομένου αύξησης στην Ευρωζώνη του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά το μήνα Σεπτέμβριο στο 2,1%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 2,2%.

Ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διθενείς αγορές συναλλάγματος. Η μερική ανάκαμψη του ευρωπαϊκού νομίσματος οφείλεται μικρότερη της αναμενομένης αύξηση στην Ευρωζώνη του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά το μήνα Σεπτέμβριο στο 2,1%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 2,2%.

Το πρωί το ευρώ υποχωρούσε μη μπορώντας να διατηρήσει τα κέρδη που σημείωσε προσωρινά λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενη πτώση των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ μετά την πρόβλεψη της Intel ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο φέτος θα είναι κατώτερες των προσδοκιών των αναλυτών.

Αντιθέτως, το γεν διατήρησε τα κέρδη του έναντι του αμερικανικού νομίσματος δεχόμενο στήριξη από την εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασάρου Χαγιάμι ότι το ιαπωνικό νόμισμα δεν θα διευρύνει τις σε ποσοστό 1,6% απώλειες που σημείωσε τις προηγούμενες τρίαντα ημέρες έναντι του δολαρίου. Χθες, το δολάριο επωφελήθηκε από την άνοδο των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά της Ν. Υόρκης αναρριχόμενο σε ζενίθ τετραμήνου έναντι του γεν και εβδομάδας έναντι του κοινού νομίσματος.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχώρησε έως και κάτω από τα 98 σεντς ανά ευρώ - πριν ανακάμψει στη συνέχεια - καθώς δέχθηκε πιέσεις και από τη σημαντική υποχώρηση, τον Οκτώβριο, του δείκτη του γερμανικού ινστιτούτου ZWE για τις μελλοντικές προσδοκίες αναλυτών και θεσμικών επενδυτών στη Γερμανία.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,14 σεντς έναντι 98,27 σεντς το πρωί 98,14 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 98 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,92 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,19 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,33 γεν ανά ευρώ χθες.

Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,38 γεν, έναντι 124,35 γεν το πρωί και στα 124,64 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v