Ανοδικά το ευρώ έναντι γεν, δολαρίου

Σε υψηλά τριών ετών περίπου βρίσκεται η ισοτιμία ευρώ – γεν, ύστερα από την νέα ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής μονάδας, με τους επενδυτές να πωλούν γεν για να καλύψουν τις απώλειες στις ευρωαγορές. Εξάλλου, άνοδο σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ενισχύεται η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έναντι του γεν, με την ισοτιμία να βρίσκεται σε υψηλά τριών ετών περίπου, αφού οι ευρωπαίοι επενδυτές πωλούν γεν για να καλύψουν τις απώλειες που καταγράφουν στις ευρωαγορές.

Αναλυτές της Morgan Stanley βρίσκουν ”λογική” την παραπάνω κίνηση αφού οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν ισχυρές απώλειες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ προχωρούν ένα βήμα παραπάνω υποστηρίζοντας πως η ισοτιμία ευρώ – γεν θα διαμορφωθεί περί τα 125 γεν.

Άνοδο κατέγραψε και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος με τους επενδυτές να αναμένουν κάποια ”σημάδια” για τις νέες κατευθύνσεις.

Παράλληλα, ενίσχυση κατέγραψε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η παραπάνω τάση πιθανόν να ενισχυθεί, αφού η ιαπωνική τράπεζα δεν επιθυμεί ”σκληρό” το γεν.

Στον άξονα των 98,70 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ λίγο κάτω από τα 123 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

Εξάλλου, στα 124 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία αμερικανικού νομίσματος– γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v