Εγκλωβισμένο σε στενά όρια το ευρώ

Εγκλωβισμένη σε στενά όρια παραμένει, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, παρά την μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Εγκλωβισμένη σε στενά όρια παραμένει, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, παρά την μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Σεπτέμβριο πτώση, μετά από άνοδο επί τριμήνου, στο -1,2 έναντι προβλέψεων για -1,1%.

Παράλληλα, το γεν δέχθηκε ισχυρές πιέσεις μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε αγορά μετοχών αξίας 2 τρισ. γεν (16 δισ. δολαρίων) από τις τράπεζες της χώρας για να τις βοηθήσει να περιορίσουν τις ζημίες τους από την πτώση των μετοχικών τιμών.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,58 σεντς έναντι 98,75 σεντς το πρωί και 98,61 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 98,48 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 122,55 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,33 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,88 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,09 γεν, έναντι 123,88 γεν το πρωί και 123,58 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v