Υποχωρεί οριακά το ευρώ έναντι γεν - δολαρίου

Οριακή υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, εν μέρει λόγω της απομάκρυνσης του ενδεχομένου να μειωθούν τα ευρωπαϊκά επιτόκια. Σε ανοδική τροχιά το ιαπωνικό νόμισμα που απομακρύνεται από τα χαμηλά, στα οποία οδηγήθηκε ακολουθώντας προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις στο Τόκιο, αλλά και λόγω της απεργίας των λιμενεργατών στις ΗΠΑ.

Υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Το γεν ανέκαμψε από το ναδίρ της τελευταίας τριετίας στο οποίο είχε υποχωρήσει έναντι του κοινού νομίσματος, ενώ σταθεροποιήθηκε έναντι του αμερικανικού δεχόμενο στήριξη από την ελαφρά άνοδο των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο σήμερα.



Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του γεν, μετά τη μεγαλύτερη στο τελευταίο δεκαοκτάμηνο ζήτηση, που σημειώθηκε κατά τη σημερινή δημοπρασία εικοσαετών ομολόγων στην Ιαπωνία.

Στην εξασθένηση του ευρώ συμβάλλει η απομάκρυνση του ενδεχομένου νέας μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,87 σεντς έναντι 98,03 σεντς, το πρωί και 98,31 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 97,80 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα, διαμορφώνεται στα 121,79 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,02 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,16 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου - γεν διαμορφώνεται 124,24 γεν, έναντι 123,31 γεν το πρωί και 124,26 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v