Ενισχύεται από την αβεβαιότητα το δολάριο

”Προσωρινή” εκτιμάται ότι είναι η ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού και του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ αποδίδεται στη διεθνή αναταραχή (εκλογές στη Βραζιλία και εμβολισμός του γαλλικού τάνκερ στην Υεμένη), που κάνει το δολάριο να φαντάζει ”ασφαλές καταφύγιο”.

Σημεία ενδυνάμωσης εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα, έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις κάνουν το δολάριο να φαντάζει σαν ”ασφαλές καταφύγιο”.

Η διαφαινόμενη επικράτηση του ακροδεξιού υποψηφίου στις εκλογές της Βραζιλίας σε συνδυασμό με τον, κατά τα φαινόμενα, εμβολισμό του γαλλικού τάνκερ στην Υεμένη. Ωστόσο, η ενίσχυση του δολαρίου εκτιμάται από αναλυτές ως συγκυριακή και ”χωρίς διάρκεια.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για απογοητευτικά στοιχεία από την Ευρωζώνη την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή την ώρα η ισοτιμία του ευρωπαϊκού με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται στα 97,78 σεντς.

Κοντά στη διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 124 γεν βρίσκεται το αμερικανικό νόμισμα, που φαίνεται να αντιμετωπίζει καλύτερα από το ιαπωνικό την απεργία των λιμενεργατών της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την πορεία των ιαπωνικών εξαγωγών.

Αρνητική επιρροή ασκεί εξάλλου για το γεν η ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών της Ιαπωνίας στο 44,4 για τον Αύγουστο- σημαντικά χαμηλότερα από το όριο του 50, που σηματοδοτεί ανάκαμψη. Τώρα, ένα δολάριο αγοράζει 123,8 γεν.

Υποχώρηση σημειώνει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού στα επίπεδα των 121,14-26 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v