Ιράκ και Wall Street ευνοούν το δολάριο

Ελαφρά ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ύστερα και από τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω αισιοδοξίας για τη βελτίωση της κερδοφορίας των εταιριών.

Οριακά προς τα πάνω κινείται το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, ύστερα και από τηn εντυπωσιακή άνοδο στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται και έναντι του γεν, στα 123 έναντι 122,65 χθες. Θετικά επιδρά στο αμερικανικό νόμισμα και η επίτευξη συμφωνίας του Ιράκ με τα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με την επιστροφή των επιθεωρητών.

Κοντά στα 98,25 σεντς διαμορφώνεται το δολάριο έναντι του ευρώ, ύστερα και από κάποια θετικά εταιρικά νέα που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης στις ΗΠΑ.

Αναλυτές ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί ύστερα από τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς, τονίζοντας ότι η χθεσινή άνοδος δε σημαίνει τίποτα εάν δεν ακολουθήσει μια αντίστοιχη ικανοποιητική πορεία.

Επιπλέον, αν και χθες κυριολεκτικά αγνοήθηκαν, παραμένει πάντα ο κίνδυνος νέας αρνητικής πορείας από την ανακοίνωση απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v