Γερμανικές αναθεωρήσεις πιέζουν το ευρώ

Υποχωρεί ελαφρά το ευρώ έναντι του δολαρίου και γεν, αποδυναμωμένο από την ανακοίνωση του γερμανικού οικονομικού επιτελείου, ότι περικόπτει τις προβλέψεις του για το ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας το 2003 από 2,5% σε 1,5%. Κέρδη για το γεν και έναντι του δολαρίου.

Μικρή υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα επίπεδα των 98 σεντς της Παρασκευής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε τα 98,44 σεντς, ενώ τώρα κινείται πέριξ των 98,30, λόγω κυρίως των νέων, ότι το γερμανικό οικονομικό επιτελείο, περιέκοψε τις προβλέψεις του για το ρυθμός ανάπτυξης της χώρας το 2003 από το 2,5% στο 1,5%.

Αρνητικά επιδρά εξάλλου η είδηση ότι ο γερμανός υπουργός οικονομικών H. Eichel προτίθεται να παραιτηθεί, σε περίπτωση που η κυβέρνηση Σρέντερ δεν χρηματοδοτήσει το έλλειμμα 10 δισ. ευρώ, που προκύπτει από την επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομία στην ευρωζώνη.

Χαμηλότερα κινείται και έναντι του γεν το ευρωπαϊκό νόμισμα, στο επίπεδο των 119,78- 83 γεν.

Εξάλλου πτωτικά κινείται και το δολάριο έναντι του γεν, καθώς σημειώνονται πωλήσεις αμερικανικού νομίσματος, λόγω της διάψευσης των προσδοκιών, ότι το forum στην Ουάσιγκτον θα αποφάσιζε δραστικά την αποδυνάμωση του γεν, ώστε να στηρίξει την ιαπωνική οικονομία. Αυτή την ώρα, ένα δολάριο αγοράζει 121,80 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v