Πάνω από τα 98 σεντς διαμορφώνεται το ευρώ

Ο γερμανικός Ifo και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία δίνουν ώθηση στο ευρωπαϊκό νόμισμα που ενισχύεται στα 98,50 σεντς. Σημαντική άνοδο καταγράφει και το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Υπό ισχυρή πίεση βρίσκεται το δολάριο από γεν και ευρώ, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από Ιταλία και Γερμανία σε συνδυασμό με τις φήμες για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, ωθούν ανοδικά ευρώ και γεν.

Πάνω από τα 98 σεντς διαμορφώνεται το ευρώ (κοντά στα 98,50), ύστερα από την ανακοίνωση της απροσδόκητης αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων μηνών.

Θετικές ήταν και οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στην ανακοίνωση του δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ο οποίος υποχώρησε στο 88,2, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 88.

Το γεν από την πλευρά του, διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του δολαρίου στα 122,27 και στα 120,19 έναντι του ευρώ, ύστερα από δημοσίευμα του ιαπωνικού Τύπου που ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών Χακούο Γιαναγκισάβα πρόκειται να παραιτηθεί, καθώς αντιδρά στο σχέδιο της κυβέρνησης για βοήθεια των τραπεζών.

Μάλιστα, στέλεχος της Barclay’s στο Τόκιο σχολίασε ότι η είδηση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για το ιαπωνικό νόμισμα, καθώς εάν παραιτηθεί, τότε ”θα έχει φύγει ένα ακόμη εμπόδιο” στην προσπάθεια για την ενίσχυση των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v