”Δυσκολεύεται” το δολάριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, στον απόηχο των συνεχόμενων πιέσεων στο Dow Jones και των νέων απογοητευτικών αμερικανικών εταιρικών ανακοινώσεων.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τρέχουσας εβδομάδας κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, στον απόηχο της χθεσινής πτώσης του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός αλλά και των νέων απογοητευτικών ανακοινώσεων από αμερικανικές εταιρίες.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα αναρριχήθηκε, ενδοσυνεδριακά, έως και στα 98,14, υποχωρώντας στη συνέχεια, αλλά χωρίς να απομακρύνεται από το επίπεδο των 98 σεντς. Παράλληλα, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί ελαφρώς έναντι του αμερικανικού λόγω ανησυχιών των συναλλασσομένων ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα τυπώσει χρήμα για να χρηματοδοτήσει το σχέδιο της, που αφορά στην απευθείας αγορά μετοχών από ιαπωνικές τράπεζες προκειμένου να περιορίσει την έκθεσή τους στις μεγάλες διακυμάνσεις που καταγράφονται στις χρηματιστηριακές αγορές.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,12 σεντς έναντι 98,04 το πρωί και 97,77 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 98 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό παραμένει σταθερή στα πρωινά της επίπεδα και διαμορφώνεται στα 119,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 118,84 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 121,64 γεν, έναντι 121,70 γεν το πρωί και 121,56 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v