Ο Σαντάμ… τονώνει το δολάριο

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, ωφελημένο από την πτώση στην τιμή του πετρελαίου, που προκλήθηκε από την απόφαση του Σαντάμ Χουσεΐν να επιτρέψει την είσοδο των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο έδαφος του Ιράκ, αλλά και από τις φήμες για αθρόα πώληση γεν από ιαπωνικές τράπεζες.

Σε νέα άνοδο έναντι του γεν και του ευρώ επιδίδεται το δολάριο ενισχυμένο και από την πτώση στην τιμή του πετρελαίου, που προκλήθηκε από την απόφαση του Σαντάμ Χουσεΐν να επιτρέψει την είσοδο των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο έδαφος του Ιράκ.

Πιέσεις δέχεται το ευρώ, το οποίο ωθείται χαμηλότερα από τα 96,5 σεντς, στα 96,43. Αναλυτές εκτιμούν, ότι η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος είναι πιθανό να διαμορφωθεί χαμηλότερα, αν τα στοιχεία από το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, ανακοινωθούν αρνητικά, όπως αναμένεται.

Πτώση καταγράφει και το γεν έναντι του δολαρίου, επηρεασμένο και από τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας περί ανάγκης μαζικών πωλήσεων γεν.

Χαρακτηριστικό για τη σημασία της ισοτιμίας με το δολάριο για την ιαπωνική οικονομία είναι ότι για κάθε ένα γεν που πέφτει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού, η Toyota κερδίζει 20 δισ. γεν! Στα 122,75 διαμορφώνεται τώρα η ισοτιμία γεν- δολαρίου.

Ελαφρά άνοδο σημειώνει η κοινή νομισματική μονάδα, έναντι του γεν, στα 118,54.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v