Wall και Γκρίνσπαν καθορίζουν το δολάριο

Η γενικότερη απροθυμία τοποθέτησης σε αμερικανικά ενεργητικά πριν από την παρέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες σχετικά με το τι θα πουν Μπους και Γκρίνσπαν σε διαφορετικές ομιλίες, αλλά και το περιεχόμενο της ”Μπεζ Βίβλου” αναμένεται να ασκήσουν πίεση στο δολάριο.

Η παρέλευση της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς και οι ομιλίες των Μπους και Γκρίνσπαν αναμένεται να δώσουν κατεύθυνση στο αμερικανικό νόμισμα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς.

Ακόμη, οι ανησυχίες ότι το αμερικανικό έλλειμμα του ισοζυγίου, που θα ανακοινωθεί τη Πέμπτη, αναμένεται να έχει διευρυνθεί περισσότερο από ό,τι υπολογιζόταν στο δεύτερο τρίμηνο, εντείνουν τις πιέσεις.

Το ευρώ κινείται οριακά προς τα πάνω έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο περί τα 97,60 σεντς, ενώ προς τα πάνω κινείται και το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 119,82.

Ωστόσο, οι περισσότεροι παρατηρητές της αγοράς συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το δολάριο μπορεί να ενισχυθεί από την αμερικανική αγορά, εάν αυτή διευρύνει την ανοδική της πορεία στη διάρκεια της εβδομάδας.

Δεν είναι λίγοι και οι αισιόδοξοι που θα αναζητήσουν ”βοήθεια” στον Άλαν Γκρίνσπαν, ο οποίος την Πέμπτη αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σήμερα εξάλλου, στις 19:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται η ανακοίνωση της ”Μπεζ Βίβλου” από τη Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v