Στα χαμηλά δύο εβδομάδων η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με έκδηλη τη νευρικότητα στην αγορά ενόψει της αυριανής επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο βδομάδων υποχώρησε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, και ειδικότερα στα 97,30 σεντς κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Ο όγκος συναλλαγών παραμένει περιορισμένος εν όψει της αυριανής επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ η νευρικότητα είναι διάχυτη, ιδιαίτερα μετά την είδηση ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ινδονησία παράμεινε κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,30 σεντς, έναντι 98,14 σεντς το πρωί και 97,93 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 97,20 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,28 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,44 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,38 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,04 γεν, έναντι 118,66 γεν το πρωί και 118,85 γεν χθες.

Οι αναλυτές διστάζουν να προβούν σε εκτιμήσεις για την αντίδραση του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η Μπεζ Βίβλος της FED και την Παρασκευή η ανακοίνωση για τις πωλήσεις λιανικής Αυγούστου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (προκαταρκτικά στοιχεία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v