Σταθερά πάνω από τα 99 σεντς το ευρώ

Σταθερά πάνω από 99 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ μικρή πτώση καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, σε μια αγορά συναλλάγματος που αναμένει σινιάλα από τα χρηματιστήρια και την 11 Σεπτεμβρίου για να ”διαμορφώσει ξεκάθαρη” τάση.

Πάνω από τα επίπεδα των 99 σεντς κινείται η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ, ύστερα από τη νέα υποχώρηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενώ αναλυτές της αγοράς αναμένουν πιέσεις στο δολάριο ιδιαίτερα αν ενταθεί το αρνητικό κλίμα στη Wall.

Αρνητικά σε πιθανή ενίσχυση του δολαρίου επιδρά επίσης η φημολογία για νέα τρομοκρατική επίθεση, εν όψει της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν πως στην ήδη ”βεβαρημένη” ψυχολογία του αμερικανού επενδυτή προστίθεται και ο φόβος των τρομοκρατών, τονίζοντας πως οι ίδιοι υιοθετούν στάση αναμονής μέχρι να αναστραφεί η αρνητική ψυχολογία.

Μικρή υποχώρηση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, με τη σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στα 118 γεν, κυρίως λόγω της υποχώρησης του δείκτη Nikkei και τα ελκυστικά επίπεδα που διαπραγματεύονται οι ιαπωνικοί τίτλοι.

Αμερικανοί αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πως η διεθνής οικονομία και κατ’ επέκταση η αγορά συναλλάγματος βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, όπου οι κύριες παράμετροι καθορίζονται από τις πτώσεις των χρηματιστηρίων, την ένταση στην πολιτική κονίστρα (Ιράκ, 11η Σεπτεμβρίου), αλλά και τα εταιρικά νέα.

Δίχως σημαντικές μεταβολές διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν, με τη σχέση ανταλλαγής τους κινείται πέριξ των 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v