Σταθεροποιητικές τάσεις στις ισοτιμίες

Δεν παρουσιάζονται σημαντικές μεταβολές στις ισοτιμίες των κυριοτέρων νομισμάτων αφού οι επενδυτές φαίνεται να υιοθετούν στάση αναμονής, λόγω του φόβου για νέο τρομοκρατικό χτύπημα την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και εν όψει της πιθανολογούμενης επίθεσης στο Ιράκ.

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στην ισοτιμία του δολαρίου έναντι της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται σταθερά πάνω από τα 99 σεντς.

Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν πως βραχυχρόνια δεν αναμένουν σημαντικές μεταβολές στη σχέση ανταλλαγής μεταξύ των δύο κύριων νομισμάτων, ενώ κομβικό σημείο θα αποτελέσει η 11η Σεπτεμβρίου και η επίθεση στο Ιράκ, που αν πραγματοποιηθεί τελικώς, αναμένεται να δημιουργήσει πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένα στις ΗΠΑ όπου ανακοινώνονται οι βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου και ο δείκτης ζήτησης παροχής υπηρεσιών Αυγούστου.

Σταθερά κινείται το γεν έναντι του δολαρίου, αν και η ενίσχυση του δείκτη Nikkei δημιούργησε ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η σχέση ανταλλαγής των δύο νομισμάτων καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από την πορεία των χρηματιστηρίων τους.

Στον άξονα των 117 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου – γεν, ενώ δεν παρουσιάζονται μεταβολές στη σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν, όπου η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στα 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v