Οριακές διακυμάνσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου

Πάνω από τα 98 σεντς συνεχίζει να κινείται το ευρώ, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Σε οριακά επίπεδα κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 98 σεντς, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Το ενιαίο νόμισμα διαμορφώνεται περί τα 98,22 σεντς έναντι του δολαρίου, το οποίο ωστόσο είχε κατορθώσει να αυξηθεί στα 98,02 σεντς. Έναντι του γεν, το δολάριο ενισχύεται στα 118,72.

Οι αναλυτές ωστόσο παραμένουν αισιόδοξοι ότι δεν διακυβεύεται η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, σχολιάζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ υπερβαίνουν σε ρυθμό ανάπτυξης τόσο την Ιαπωνία όσο και την Ευρώπη.

Οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περιορισμό των κερδών του δολαρίου, εάν οι αγορές διευρύνουν τις απώλειες που έχουν οδηγήσει τον Standard & Poors σε πτώση περί το 20% από την έναρξη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v