Διατηρείται πάνω από 98 σεντς το ευρώ

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αλλά ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος ενόψει της αργίας της Ημέρας της Εργασίας τη Δευτέρα. Στα 98,51 ευρώ/ δολάριο.

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αλλά ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος ενόψει της αργίας της Ημέρας της Εργασίας τη Δευτέρα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται 98,51 σεντς, έναντι 98,36 σεντς το πρωί και 97,91 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 98,40 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,13 γεν ανά ευρώ έναντι 116,06 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,31 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,91 γεν, έναντι 117,97 γεν το πρωί και 118,68 γεν χθες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι νέες πωλήσεις δολαρίων οφείλονταν κατά κύριο λόγο στο κλίμα αβεβαιότητας που έχει προκληθεί εξαιτίας της ”πολεμικής” μεταξύ ΗΠΑ- Ιράκ και στη χθεσινή πτώση που κατέγραψαν οι τρεις σημαντικοί δείκτες αναφοράς στη χρηματιστηριακή αγορά της Ν. Υόρκης.

Τα στοιχεία, τα οποία γνωστοποιήθηκαν σήμερα για το ΑΕΠ και την ανεργία στις ΗΠΑ, δεν είχαν άμεση επίδραση στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών των τριών βασικών νομισμάτων. Η πρώτη αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο φέτος δεν διέφερε, όπως αναμενόταν από την προκαταρκτική ανακοίνωση (αύξηση 1,1%), ενώ παράλληλα, οι αιτήσεις, που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν, όπως αναμενόταν οριακά.

Αντίθετα οι αγορές συναλλάγματος έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αυριανή ανακοίνωση του δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών και του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναμένεται να υποχωρήσει τον Αύγουστο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και πιο συγκεκριμένα, στις 88 μονάδες από 88,1 μονάδες τον Ιούλιο. Ενώ για τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον μεταποιητικό τομέα του Σικάγο εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 52 μονάδες από τις 51,5 μονάδες τον Ιούλιο, όταν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2002. Αύριο αναμένεται και η δημοσιοποίηση του ιαπωνικού ΑΕΠ, το οποίο προβλέπεται να σημειώσει αύξηση 0,2% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v