Το ευρώ αγνοεί τον Ifo και περνά τα 98 σεντς

Το ευρώ ”αγνόησε” την επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης, καταγράφοντας κέρδη έναντι δολαρίου και γεν. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,17 σεντς.

Το ευρώ ”αγνόησε” την επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης καθώς η υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης των Γερμανών επιχειρηματιών τον Αύγουστο ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη της αναμενόμενης αλλά μικρότερη από τις πλέον δυσοίωνες σχετικές προβλέψεις.

Κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημείωσε χθες έναντι του δολαρίου. Το τελευταίο δέχθηκε χθες πιέσεις μετά την ανακοίνωση για κάθετη πτώση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών καταναλωτών τον Αύγουστο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,17 σεντς έναντι 98,07 σεντς το πρωί και 98,32 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 97,98 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,06 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,31 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,16 γεν ανά ευρώ χθες. Η ισοτιμία δολαρίου γεν κινείται στο επίπεδο των 118,36 γεν, έναντι 118,57 γεν το πρωί και 118,16 γεν χθες.

Ο στενά παρακολουθούμενος δείκτης του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου - για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών στο δυτικό τμήμα της χώρας - υποχώρησε τον Αύγουστο στο 88,8 από 89,9 τον Ιούλιο. Οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στο 89. Επιπλέον, τόσο ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών όσο και αυτός των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών υποχώρησαν: Ο πρώτος στο 100,8 από 102,4 τον Ιούλιο ενώ ο δεύτερος στο 77,3 από 77,9 τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ η χθεσινή ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών εξανέμισε τα κέρδη που σημείωσε το δολάριο στον απόηχο της, σε ποσοστό 8,7% εκτίναξης τον Ιούλιο των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v