Πιέσεις στο ευρώ από τη ζήτηση για δολάρια

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, καθώς η άνοδος των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ αναμένεται να ενισχύσει και τη ζήτηση για αμερικανικό νόμισμα. Στα 97,25 το ευρώ/ δολάριο.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Οι αγορές αντιδρούν θετικά σε νέα αισιόδοξα σχόλια από αξιωματούχους της Fed ενώ οι επενδυτές προσδοκούν ότι η άνοδος των μετοχικών τιμών στη Wall Street θα ενισχύσει τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα.

Η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου έχει υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω των 98 σεντς, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/ γεν αναρριχήθηκε πάνω από τα 119 γεν ανά δολάριο.

Το απόγευμα το ευρώ διαμορφώνεται στα 97,25 σεντς, έναντι 97,62 σεντς το πρωί και 98,04 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 97,62 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία, εξάλλου, του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,49 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,02 γεν ανά ευρώ το πρωί και 116,22 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, παράλληλα, διαμορφώνεται στα 119,19 γεν, έναντι 118,85 γεν το πρωί και 118,52 γεν.

Το ευρώ δεν βρήκε στήριξη στην ανακοίνωση του ταχύτερου του αναμενόμενου ρυθμού ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο της γερμανικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 0,3% σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω (σε 0,3% από 0,2%).

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς η υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε ”χαλιναγωγημένη”, καθώς αγωνίζεται να αποκτήσει ορμή μετά την πτωτική στροφή του περυσινού δεύτερου εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v