Οι Σαουδάραβες βοηθούν το ευρώ!

Η έντονη φημολογία για την απόσυρση σαουδαραβικών κεφαλαίων ύψους 200 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ, αλλά και η πτώση των αγορών πιέζουν το δολάριο, το οποίο υποχωρεί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων (γεν, ευρώ).

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει το δολάριο τόσο έναντι του γεν όσο και έναντι της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας, ύστερα από την έντονη φημολογία που διαχέεται αναφορικά με την απόσυρση Σαουδαραβικών κεφαλαίων (200 δισ. δολ.) από τις ΗΠΑ, ως αντίδραση για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράκ.

Μερίδιο στην υποχώρηση οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στην πτώση της Wall Street και στη νευρικότητα που παρουσιάζουν οι αγορές, αφού το κλίμα απαισιοδοξίας φαίνεται να συντηρείται.

Κύκλοι της αγοράς θεωρούν πως η πτώση του δολαρίου και η συνακόλουθη ενίσχυση του ευρώ θα έχει συνέχεια, αν και τα μακροικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη δεν δικαιολογούν κάτι ανάλογο.

Εξάλλου, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίθεση εναντίον του Ιράκ πρέπει να θεωρείται δεδομένη η περαιτέρω ”αποδέσμευση” αραβικών κεφαλαίων, ως αντίποινα για την επίθεση.

Στα 98,1 διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 118 γεν κινείται η ισοτιμία γεν – δολαρίου.

Πτωτικά κινείται το ευρώ, έναντι του γεν με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 115,8 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v