Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Οριακή υποχώρηση έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο το απόγευμα κινείται στο επίπεδο των 97,56 σεντς. Το γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου στον απόηχο των δηλώσεων ανώτατου Ιάπωνα αξιωματούχου, ότι τα επίπεδα συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν δεν συνάδουν με την κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας.

Οριακή υποχώρηση έναντι του δολαρίου καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο το απόγευμα κινείται στο επίπεδο των 97,56 σεντς.

Παράλληλα το γεν υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος στον απόηχο των χθεσινών κερδών στη Γουόλ Στριτ και των δηλώσεων ανώτατου Ιάπωνα κυβερνητικού αξιωματούχου, ότι τα επίπεδα συναλλαγματικής ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος δεν συνάδουν με τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις ισοτιμίες το ευρώ/ δολάριο διαμορφώνεται στα 97,56 σεντς έναντι 97,96 σεντς το πρωί και 97,59 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε 97,50 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 116,44 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,37 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,73 γεν ανά ευρώ χθες. Στο μεταξύ η ισοτιμία δολαρίου γεν κινείται στα 118,84 γεν, έναντι 119,05 γεν το πρωί και 118,6 γεν.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται τη στήριξη των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Ειδικότερα, συρρίκνωση εμφάνισε τον Ιούνιο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ το οποίο διαμορφώθηκε στα 37,2 δισ. δολ., έναντι του 37,9 δισ. δολ. το Μάιο και εκτιμήσεις για 37,5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v