Πτωτικές τάσεις για το ευρωπαϊκό νόμισμα

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, ενώ το γεν υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας.

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά από την ένδειξη που παρείχε η Standard & Poor’s ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας, κρίνοντας ανεπαρκείς τις ενέργειες της κυβέρνησης Κοϊζόυμι για αναζωογόνηση της ιαπωνικής οικονομίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 97,67 σεντς, έναντι 98,56 σεντς το πρωί και 98,49 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 97,27 σεντς ανά ευρώ.

Όσον αφορά στην ισοτιμία ευρώ - γεν αυτή διαμορφώνεται στα 116,38 γεν ανά ευρώ, έναντι 116,44 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,85 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,44 γεν, έναντι 118,16 γεν το πρωί και 117,6 γεν την περασμένη Παρασκευή.

Η προσοχή των συναλλασσομένων ήταν στραμμένη στην ανακοίνωση του δείκτη βασικών οικονομικών δεικτών, του Conference Board, που παρέχει προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας στο επόμενο τρίμηνο με εξάμηνο, και όπως αναμενόταν σημείωσε πτώση κατά 0,4%, από προβλέψεις για μείωση 0,5%.

Το δεύτερο σημαντικό μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας, στο οποίο θα εστιαστεί η προσοχή των αγορών την τρέχουσα βδομάδα, είναι το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο τον Ιούνιο εκτιμάται να σημειώσει ελαφρά μείωση και να διαμορφωθεί στα 37,29 δισ. δολάρια από το ρεκόρ των 37,64 δισ. δολαρίων στα οποία είχε αναρριχηθεί τον μήνα Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v