Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ, γεν

Υποχωρεί το δολάριο τόσο έναντι του ευρώ, όσο και έναντι του γεν, ενώ οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της FED για τα επιτόκια, πριν τις οποιες δεν αναμένεται μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου.

Νέα υποχώρηση καταγράφει το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, εν αναμονή των ανακοινώσεων της αρμόδιας επιτροπής της FED για την μεταβολή των επιτοκίων.

Κύκλοι της αγοράς εξέφραζαν την άποψη πως η διολίσθηση του ”πράσινου νομίσματος” έναντι του γεν θα συνεχιστεί, εκτός αν παρέμβει εκ νέου η Ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα ενισχύοντας το δολάριο.

Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως οποιαδήποτε ύφεση στις ΗΠΑ θα έχει σημαντικότερα αποτελέσματα στην Ιαπωνία, παρά στην ευρωζώνη, λόγω της εξάρτησης της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου από τις εξαγωγές.

Ελαφρά υψηλότερα κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής αναμένοντας τις εξελίξεις από το ”μέτωπο” της FED.

Στα 118 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν, ενώ σταθερά και στον άξονα των 116 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

Στα 97,70 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως δεν αναμένουν θεαματική μεταβολή της σχέσης ανταλλαγής μέχρι το πέρας της συνεδρίασης της FED.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v