Το short covering τονώνει το ευρώ

Σε τεχνικούς λόγους αποδίδουν αναλυτές την πρόσφατη άνοδο του δολαρίου, έναντι του ευρώ, κάτι που δικαιολογεί την εκ νέου ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Για short covering κάνει λόγο η αγορά, ενώ δεν αποκλείει νέο ράλι της κοινής νομισματικής μονάδας.

Αποδυναμωμένο εμφανίζεται το αμερικανικό νόμισμα έναντι, κυρίως, του ευρώ, αλλά και του γεν, καθώς παρατηρείται, μεταξύ άλλων, κάλυψη θέσεων short.

”Ο λόγος της σημερινής πτώσης του δολαρίου πρέπει να αναζητηθεί στην πρόσφατη αναρρίχησή του σε υψηλά 6 εβδομάδων”, επισημαίνουν οι αναλυτές. Τώρα, τονίζουν, κερδίζει έδαφος η άποψη που θέλει την ανοδική αντίδραση του δολαρίου να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. ”Από χθες, παρακολουθούμε έντονη προσπάθεια να υποστηριχθεί η πρόσφατη άνοδος με πραγματικές αιτίες, κάτι το οποίο δεν φαίνεται εύκολο”.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, η οποία τώρα κινείται στα 97,26 σεντς, είναι αρνητικές για το ”θείο Σαμ”, ενώ πιθανό νέο ράλι του ευρωπαϊκού νομίσματος ”πρέπει να θεωρείται πιθανό”.

Ανοδικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του γεν, στα 116,80- 86 γεν, ενώ κέρδη καταγράφει και το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στο επίπεδο των 120,40 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v