Μικρή ενίσχυση του ευρώ έναντι δολαρίου

Μικρή πτώση παρουσιάζει το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές δείχνουν να ”σνομπάρουν” τα χθεσινά αρνητικά μάκροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, εν αναμονή των σημερινών.

Ελαφρά πτωτικά κινείται σήμερα η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου με την σχέση ανταλλαγής τους να κινείται περί τα 97,4 σεντς.

Το δολάριο δείχνει να αψηφά τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ (ΑΕΠ), αν και μακροχρόνια θεωρείται πως θα υποχωρήσει έναντι του ευρώ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Δίχως ουσιαστική μεταβολή κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ΗΠΑ, όπου ανακοινώνονται μακροοικονομικά στοιχεία ( Κατασκευαστικές δαπάνες, ανακοίνωση του δείκτη τάσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών), τα οποία αναμένετια να καθορίσουν τις τάσεις των κατοπινών ημερών.

Αναλυτές της αγοράς πάντως, θεωρούν, πως όσο η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δεν ξεφεύγει από τις αρκούδες, το δολάριο θα παραμένει αδύναμο, τόσο έναντι του ευρώ, όσο και έναντι του γεν.

Στα 119 κινείται η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v