Σταθερά ανοδικά το δολάριο έναντι του ευρώ

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ με τα μάτια των επενδυτών να έιναι στραμμένα στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ. Εξάλλου κέρδη καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα και έναντι του γεν.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, για τρίτη συνεχή ημέρα, ύστερα από το ”μάτωμα των αρκούδων” στη Wall Street και τις προσδοκίες που τροφοδοτήθηκαν για μεταβολή του κλίματος στις ΗΠΑ.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως γιαπωνέζοι αναλυτές αγοράζουν αμερικανικές μετοχές, αφού ακόμα διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα, συνδράμοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση του ”πράσινου νομίσματος”.

Παράλληλα κύκλοι της αγοράς, δεν παραλείπουν να τονίζουν πως η πορεία του δολαρίου θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Σταθερά ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι της κοινής ευρωπαϊκής μονάδας, με τη μακροχρόνια τάση να είναι υπέρ της ενίσχυσης του ευρώ, ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η καθοδική τάση των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ, σχολιάζουν αναλυτές.

Εξάλλου, τα μάτια όλων των επενδυτών είναι στραμμένα στην αμερικανική ήπειρο, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί (17.00 ώρα Ελλάδος) ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούλιο, ενώ αύριο ανακοινώνεται το ΑΕΠ β΄ τριμήνου στην Αμερική – δείκτες σημαντικοί που θεωρείται πως θα διαμορφώσουν κλίμα.

Στον άξονα των 98,0 – 98,2 κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν διαμορφώνεται στα 119.

Ελαφρά ενισχυμένο κινείται το ευρώ έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v