Πτωτικά κινείται το δολάριο λόγω Wall

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, λόγω της σημαντικής πτώσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου (κυρίως του Nasdaq) και της ανησυχίας των επενδυτών. Αναλυτές αναμένουν την περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου μακροχρόνια, συνδέοντας παράλληλα την πορεία του με τη Wall.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ αλλά και του ιαπωνικού νομίσματος, ύστερα από την κατακρήμνιση της Wall και κυρίως του δείκτη Nasdaq.

Αναλυτές της αγοράς συνδέουν την πορεία του δολαρίου με την πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αφού οι συνεχείς απώλειες που καταγράφει η Wall, αποθαρρύνει τους επενδυτές να τοποθετήσουν κεφάλαια σε δολάρια.

Θεωρούν επίσης, ιδιαιτέρως πιθανή την περαιτέρω υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, έναντι του ευρώ, σε μακροχρόνιο επίπεδο – εξέλιξη που πιθανόν να οδηγήσει την FED σε περαιτέρω πτώση των επιτοκίων.

Ο διοικητής της Κεντρικής Ιαπωνικής Τράπεζας, από την άλλη, δήλωσε πως ευελπιστεί η παραπάνω υποχώρηση του δολαρίου να ανακοπεί, διότι απειλεί την ανάκαμψη της Ιαπωνικής οικονομίας.

Στον άξονα των 0,99 δολάρια κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 117 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Σταθερά κινείται το ευρώ έναντι του γεν με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 116.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v