Ενισχύεται το δολάριο έναντι γεν, ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ, με τη σχέση τους να παραμένει όμως πάνω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας. Πτωτικά κινείται και το γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, λόγω της έντονης φημολογίας για παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας.

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σταθερά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία.

Εν τούτοις, αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως η πτωτική πορεία του δολαρίου έναντι της κοινή ευρωπαϊκής μονάδας θα συνεχιστεί, ιδιαίτερα όσο το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες και δεν αποκαθίσταται το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν, λόγω της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών αναφορικά με την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας (BoJ).

Ιάπωνες αναλυτές και ”άνθρωποι της αγοράς” θεωρούν δεδομένη την παρέμβαση της BoJ, αφού η ιαπωνική οικονομία είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές, οι οποίες πλήττονται από το ισχυρό εγχώριο νόμισμα.

Οριακά πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 117, ενώ η ισοτιμία δολαρίου - γεν διαμορφώνεται στα 116. Στα 1,099 διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v