Και νέα ενίσχυση του ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών εκτινάχθηκε κατά τις σημερινές συναλλαγές στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος το ευρώ, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα επίπεδα των 1,0143 δολαρίων.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών εκτινάχθηκε κατά τις σημερινές συναλλαγές στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος - στα 1,0230 δολάρια ανά ευρώ - η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, μετά τη χθεσινή πτώση των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά της Ν. Υόρκης.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0143 δολάρια, έναντι 1,0166 δολαρίων το πρωί και 1,0112 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ορίστηκε στα 1,0098 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 117,74 γεν ανά ευρώ, έναντι 118 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,87 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου - γεν διαμορφώνεται στα 116,06 γεν, έναντι 116,07 γεν το πρωί και 116,54 γεν χθες.

Το δολάριο δέχεται νέες πιέσεις μετά τη χθεσινή πτώση των δεικτών στη Γουόλ Στριτ, λόγω απογοητευτικών ανακοινώσεων κερδοφορίας από αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Advanced Micro Devices, η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly και η Philip Morris.

Το αρνητικό για το αμερικανικό νόμισμα κλίμα επιδεινώθηκε μετά από την μετασυνεδριακή πρόβλεψη της Sun Microsystems για μείωση των εσόδων της στο τρέχον τρίμηνο σε ποσοστό 10- 15% και μετά από δημοσιεύματα που φέρουν την υπ’ αριθμόν 2 αμερικανική εταιρία υπεραστικών συνδιαλέξεων, WorldCom, να κηρύσσει πτώχευση μέχρι το Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v