Σταθερά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία το ευρώ

Σταθερά υψηλότερα της απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο, βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης το ευρώ, στο 1,010, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές τη δυναμική του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν κατάφερε να πλήξει ούτε η ομιλία Γκρίνσπαν, ενώ η ”σύγχυση” των κεφαλαιαγορών το ευνοεί ακόμη περισσότερο.

Υψηλότερα της απόλυτης ισοτιμίας, στο 1,010 βρίσκεται και σήμερα το ευρώ, τη δυναμική του οποίου –σύμφωνα με τους αναλυτές- δεν κατάφερε να πλήξει η ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν στη Γερουσία, την οποία οι αγορές υποδέχθηκαν ”χλιαρά”.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα που βρίσκεται στο 1,010 έναντι του δολαρίου, καταγράφει οριακές απώλειες σε σχέση με νωρίτερα το πρωί, που κυμαινόταν στο 1,012, ωστόσο οι αναλυτές τονίζουν ότι το ευρώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα χωρίς να ανησυχεί τους επενδυτές.

Όσον αφορά στην ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του γεν, αυτή έχει διαμορφωθεί στα 117,42 γεν, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται και σε σχέση με το δολάριο προσεγγίζοντας τα 116,10 γεν ανά δολάριο, παρά τις πρωινές προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας BoJ, να περιορίσει τη συγκεκριμένη ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v