Βλέπουν υψηλότερα το ευρώ οι αναλυτές

Τάσεις περαιτέρω ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου αναμένουν διεθνείς αναλυτές, εν αναμονή και της σημερινής ομιλίας του Αλ. Γκρίνσπαν. Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σταθερά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, ενώ εμφανίζει πτωτικές τάσεις έναντι του γεν.

Σταθερά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία κινείται η σχέση ευρώ δολαρίου, ενώ διεθνείς αναλυτές σχολίαζαν σχετικώς πως όσο κυριαρχεί η επιχειρηματική ανασφάλεια στις ΗΠΑ, το κοινό ευρωπαικό νόμισμα θα εμφανίζει περαιτέρω τάσεις ισχυροποίησης, προβλέποντας παράλληλα η ισοτιμία τους να διαμορφωθεί σε 1,00 – 1,10 σεντς στο άμεσο μέλλον.

Οι διεθνείς αγορές πάντως, αναμένουν με ”κομμένη την ανάσα” την σημερινή ομιλία του Αλ. Γκρίνσπαν, στην οποία θα αναφερθεί στην αμερικανική οικονομία και τα επιτόκια.

Στα 116 διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου γεν, παρουσιάζοντας σταθεροποιητικές τάσεις καθώς θεωρείται πιθανή παρέμβαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να ισχυροποιήσει το αμερικανικό νόμισμα. Ιάπωνες αναλύτες πάντως αναμένουν ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γεν και την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται περί τα 115 – 120.

Πάνω απο τα 1,0050 κινείται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, ενώ υψηλότερα κινείται και το γεν έναντι της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 117.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v