Σε ”άμυνα” το ευρώ έναντι του δολαρίου

Αμυντικές τάσεις εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ενισχυμένο από τη χθεσινή (νέα) σημαντική πτώση των αμερικανικών αγορών. Εξάλλου, οι πιέσεις στην ισοτιμία δολαρίου – γεν, ανησυχούν τους ιάπωνες, καθώς αναμένεται να επηρεάσουν τις εξαγωγές.

Αμυντικό εμφανίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στα επίπεδα των 98,65 – 98,80 σεντς (τώρα στα 98,70), καθώς η χθεσινή σημαντική πτώση των αμερικανικών αγορών επηρεάζει αρνητικά την ισχυροποίηση που επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες το αμερικανικό νόμισμα.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, ”η λογιστική κρίση στις ΗΠΑ δεν αφήνει το δολάριο να αναπνεύσει”, ενώ από την αρχή του έτους το νόμισμα των ΗΠΑ καταγράφει απώλειες της τάξης του 10%.

Πιέσεις ασκούνται στην ισοτιμία δολαρίου – γεν, καθώς οι πτωτικές τάσεις στις αμερικανικές αγορές αναμένεται να αυξήσουν την τιμή του γεν, βάζοντας εμπόδια στην αύξηση των ιαπωνικών εξαγωγών. Αυτή την ώρα, ένα δολάριο αγοράζει 117,42 γεν.

Μικρή άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του γεν στα επίπεδα των 115,93 γεν, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για σταθεροποιητικές τάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v