Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ - γεν

Καθοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος λόγω των αμετάβλητων επιτοκίων αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης της ανεργίας των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, που προεξοφλείται ως θετική. Το ευρώ κινείται καθοδικά απέναντι στο γεν, ενώ το δολάριο ενισχύει τη θέση του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Συνεχίζει την καθοδική πορεία το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σταθερά κάτω από τα 98 σεντς.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως τα αμετάβλητα επιτόκια στην ευρωζώνη, αλλά και το γεγονός πως δεν υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, οδήγησαν τους επενδυτές να ”κρατήσουν τις αποστάσεις τους” από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παράλληλα η αγορά ”προεξόφλησε” την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο – αναμένουν αύξηση 75.000 θέσεων εργασίας – σημάδι που όπως σχολιάζεται, καταδεικνύει γοργότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τα κράτη της ευρωζώνης.

Οι συναλλαγές ήταν περιορισμένες χθες - εξέλιξη που δεν αναμένεται να μεταβληθεί δραστικά σήμερα - λόγω της εθνικής εορτής των ΗΠΑ αλλά και της σημερινής ”ημιαργίας” της Wall Street.

Ανοδικά κινείται το δολάριο και έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 120,56, ενώ οριακή κάθοδο σημειώνει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία να κινείται περί τα 117,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v