Οριακά πάνω από τα 98 σεντς το ευρώ

Πορεία ανάλογη με αυτή των αγορών ακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα, καταγράφοντας άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα περί τα 98 σεντς έναντι του ευρώ.

Οριακά περί τα 98 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, κατορθώνοντας να ανακάμψει από τις προηγούμενες απώλειες που κατέγραφε ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Το δολάριο ωστόσο συνεχίζει να παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας, που αποτελεί το όριο των 98 σεντς, ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή τα κέρδη του έναντι του ευρώ ανέρχονται στο 2%. Οριακές μεταβολές καταγράφει έναντι του γεν, στα 119,80.

Ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι οι απώλειες του ευρώ οφείλονται κατά μεγάλο βαθμό στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη Vivendi, και κάνουν λόγο για πιθανό ”φούσκωμα” των κερδών του 2001 κατά 1,5 δισ. ευρώ, καθώς μέχρι πρότινος τα λογιστικά σκάνδαλα ήταν ”αποκλειστικό προνόμιο” αμερικανικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v