Πτωτικά το ευρώ παρά την πτώση στη Wall

Αποδυναμωμένο εμφανίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς περισσότερη επίδραση ασκούν οι χθεσινές δηλώσεις Ντουίζενμπεργκ και η ανησυχία για τη Vivendi, παρά η σημαντική πτώση στη Wall Street. Ανοδικά το γεν έναντι ευρώ και δολαρίου.

Την αποδυνάμωσή του συνεχίζει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς μεγαλύτερη φαίνεται η επίδραση των χθεσινών (αρνητικών) δηλώσεων Ντόιζεμπεργκ για πιθανές πληθωριστικές πιέσεις και για ανάγκη περικοπών στα δημοσιονομικά ελλείμματα των χωρών μελών, παρά η δραματική πτώση των αμερικανικών αγορών.

”Τα αρνητικότερα του αναμενομένου στοιχεία για την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, αλλά και οι εξελίξεις στη Vivendi θύμισαν τα ρίσκα με τα οποία είναι συνδεδεμένο το ευρώ”, επισημαίνει αμερικανός αναλυτής. Αυτή την ώρα, 1 ευρώ αγοράζει 97,85 σεντς.

Εξάλλου, ανοδικά κινείται το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, εν μέσω των οικείων φόβων για παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης, που δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου.

Στα 118,05 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του ιαπωνικού με το ενιαίο νόμισμα (νωρίτερα στα 118,9), ενώ 120,40-45 γεν αντιστοιχούν σε 1 ευρώ (νωρίτερα 119,84 γεν).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v