Χαμηλό πέντε εβδομάδων για το ευρώ

Τα... πάνω του πήρε έστω και για λίγο το δολάριο, καταγράφοντας ουσιαστική άνοδο έναντι του ευρώ (98,55 σεντς), το οποίο υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων λόγω των αρνητικών οικονομικών στοιχείων από την ευρωζώνη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες στην ευρωζώνη δεν είναι και οι καταλληλότερες, σε συνδυασμό παράλληλα με την άσχημη πορεία των κεφαλαιαγορών.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 98,55 σεντς έναντι του δολαρίου υποχωρώντας κατά 0,6%, ενώ χαμηλότερα κινείται και έναντι του γεν, στα 118,51.

Οι τελευταίοι πέντε μήνες συνεχόμενης ανοδικής πορείας του ενιαίου νομίσματος βοήθησαν την οικονομία των 12 ώστε να αναπτυχθεί αλλά και να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ωστόσο, η ενίσχυση του ευρώ έχει καταστήσει τα ευρωπαϊκά προϊόντα πιο ακριβά στις διεθνείς αγορές, περικόπτοντας παράλληλα το μέγεθος των κερδών των ευρωπαϊκών εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεγάλη ομάδα παρατηρητών της αγοράς επισημαίνει ότι τα κέρδη του ευρώ μπορεί να περιοριστούν άμεσα, καθώς η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας δε βρίσκεται σε θέση ώστε να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v