Οριακές διακυμάνσεις των μεγάλων νομισμάτων

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται σήμερα στη χρηματαγορά, ύστερα από τις χθεσινές έντονες διακυμάνσεις της ισοτιμίας μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου, με το τελευταία να σταθεροποιείται κοντά στα 98,50 σεντς.

Η χθεσινή ψύχραιμη αντίδραση της Wall Street στο σκάνδαλο της WorldCom, φαίνεται ότι βοήθησε και στη σταθεροποίηση του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο πλέον καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ.

Μερίδα αναλυτών ωστόσο εμφανίζονται απαισιόδοξοι, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα θετική είδηση που να σταματήσει την περαιτέρω διαγραφόμενη πτώση του δολαρίου.

Το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 98,40 σεντς έναντι του δολαρίου, το οποίο παρουσιάζει οριακές τάσεις έναντι του γεν, στα 119,89.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών της αγοράς, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Ήδη, το αμερικανικό νόμισμα έχει καταγράψει απώλειες ύψους 6,5% έναντι του ευρώ τους τρεις τελευταίους μήνες, ενώ έχει υποχωρήσει περί τις 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v