Ράλι ανόδου του ευρώ πάνω από τα 99 σεντς

Πάνω από τα 99 σεντς έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το ευρώ, ύστερα από το νέο λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ με τη WorldCom. Eπιπτώσεις και από δηλώσεις Μπούς που φανερώνουν οτι το αδύναμο δολάριο δεν ”ενοχλεί” την αμερικανική κυβερνηση.

Με ραγδαίους ρυθμούς λαμβάνει πλέον χώρα η άνοδος του ευρώ, το οποίο διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 99 σεντς έναντι του δολαρίου, ύστερα και από το νέο λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη WorldCom.

Κοντά στα 99,20 σεντς κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως την τελευταία φορά που ξεπέρασε τα 99 σεντς ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2000.

Ιδιαίτερα δυσμενείς είναι οι προοπτικές για το αμερικανικό νόμισμα, ύστερα και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους, ο οποίος εν όψει της συνόδου της G8, σχολίασε ότι το δολάριο θα βρει το επίπεδο σταθεροποίησής του ανάλογα με τις δυνάμεις της αγοράς.

Η ανακοίνωση αυτή θεωρήθηκε ότι αποτελεί ένδειξη της απροθυμίας της κυβέρνησης να στηρίξει το νόμισμα. Στέλεχος της Deutsche Bank σχολίασε χαρακτηριστικά ότι οι δηλώσεις αυτές του Μπους κατάφεραν μεγάλο πλήγμα στην εμπιστοσύνη.

Εξάλλου, όπως φαίνεται, η BoJ είναι η μόνη που ενδιαφέρεται να στηρίξει το αμερικανικό νόμισμα, καθώς προχώρησε σήμερα σε μαζικές πωλήσεις γεν, για έκτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα για την ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς το γεν άρχιζε άμεσα να ανακάμπτει, ενώ το δολάριο ακολούθησε ξανά πτωτική πορεία, στα 120,15 έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v