Νέο υψηλό για το ευρώ-Βρέθηκε πάνω από τα 98 σεντς

Πάνω από τα 98 σεντς βρέθηκε το ευρώ για πρώτη φορά ύστερα από το Φεβρουάριο του 2000, κυρίως εξαιτίας των έντονων ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία τόσο της αμερικανικής αγοράς όσο και την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Νέο υψηλό ρεκόρ κατέγραψε το ενιαίο νόμισμα, διαμορφούμενο πάνω από τα 98 σεντς για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2000, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει τις απώλειες του πράσινου νομίσματος. Νέο χαμηλό δυόμισι ετών κατέγραψε το δολάριο και έναντι του ελβετικού φράγκου.

Αυτή το στιγμή ωστόσο, το ενιαίο νόμισμα έχει περιορίσει σημαντικά τα κέρδη του, διαμορφούμενο περί τα 97,36 σεντς έναντι του δολαρίου. Επιπλέον, οι ανησυχίες ότι η υποχώρηση του δολαρίου είναι πιθανό να πλήξει την ανταγωνιστικότητα των ιαπωνικών προϊόντων στο εξωτερικό, ώθησε την BoJ να παρέμβει στην αγορά, πουλώντας γεν.

Έναντι του ευρώ, το δολάριο υποχώρησε μέχρι και στα 98,16 σεντς, ενώ κατέγραψε πτώση κάτω και από τα 1,50 ελβετικά φράγκα, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v