Τραμπάλα δολαρίου - ευρώ (update)

Στα 98,66 σεντς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου από τα επίπεδα των 99,44 σεντς που ήταν το μεσημέρι (χαμηλά 28 μηνών). Η ανάκαμψη του δολαρίου ερμηνεύεται από την εξομάλυνση των πιέσεων στη Wall Street.

Ισχυροποιητικές τάσεις εμφανίζει την τελευταία ώρα το δολάριο έναντι τουευρωπαϊκού νομίσματος, ακολουθώντας την ψύχραιμη αντίδραση των αμερικανικών αγορών στο λογιστικό σκάνδαλο της Worldcom.

Το δολάριο νωρίτερα υποχώρησε μέχρι και τα 99,44 σεντς έναντι του ευρώ, επίπεδο που αποτελεί χαμηλό των τελευταίων 28 μηνών, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στα 99,20 σεντς.

Ούτε και η παρέμβαση της BoJ ήταν αρκετή ώστε να ενισχύσει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, με το τελευταίο να διαμορφώνεται λίγο μετά από την παρέμβαση στα 119,57, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των εννέα μηνών. Αυτήτην ώρα 1 δολάριο αγοράζει 119,7 γεν.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου, ύστερα από το ξέσπασμα της νέας λογιστικής απάτης με τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή των ΗΠΑ, WorldCom, μπορεί να προκαλέσει ένα νέο γύρο παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αναλυτού που αναφέρει ότι ακόμη και αν οι εταιρίες εμφανίσουν θετικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου... ποιος θα τους πιστέψει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v