Xerox και Σόρος οδηγούν την άνοδο του ευρώ

Μια ανάσα από την απόλυτη ισοτιμία έναντι του δολαρίου βρίσκεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με λογιστικό σκάνδαλο της Xerox, άρχισαν να κλυδωνίζουν εκ νέου το αμερικανικό νόμισμα.

Ακάθεκτο συνεχίζει το ευρώ να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, αγγίζοντας σχεδόν την απόλυτη ισοτιμία, καθώς αντανακλώνται οι νέες ανησυχίες των επενδυτών για το λογιστικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Μέχρι και τα 99,93 σεντς ανήλθε η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η Xerox ”φούσκωσε” τα έσοδά της κατά 6 δισ. δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι αφού ξεπεράστηκε το ψυχολογικό σημείο αντίστασης των 99,65 σεντς, δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα κάποιο σημείο στήριξης του αμερικανικού νομίσματος.

Επιπλέον, από το πρωί είχε δημιουργηθεί έντονα αρνητικό κλίμα για το δολάριο, ύστερα και από τις δηλώσεις του μεγαλόεπενδυτή Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποκλείεται στα επόμενα χρόνια το δολάριο να έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας του.

Μάλιστα ο Σόρος επεσήμανε και την απροθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να παρέχει κάποια στήριξη στο νόμισμα, εγκαταλείποντας την πολιτική του ”ισχυρού δολαρίου”.

Μάλιστα χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναγνώρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν ένα ισχυρό δολάριο, το οποίο ωστόσο θα προκύψει από τη δυναμική της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v